Iris in de Tinderchaos – Zakenman

Tinder. Wat zal ik erover zeggen.
Na mijn ervaring met Sam waagde ik toch weer een poging op dé relatie-app van het moment *kuch*. Mijn Innerlijke Ik zuchtte alweer diep, maar ik besloot de gok te wagen. Met succes.

Ik swipe en swipe, like af en toe eens iemand en net als ik het op wil geven, krijg ik het verlossende bericht dat iemand anders mij óók geliked heeft. Pfoe, gelukkig. Ik wilde al bijna een drastische make-over ondergaan: als het zelfs op Tinder niet lukt, is er nergens meer een kans van slagen.

Ik match Daan, 28, uit Den Haag. Daan is alleen 5790 kilometer verderop. Ik ben niet goed met afstanden – hè mam? – maar Den Haag is écht niet bijna 6000 kilometer van Leiden vandaan. Daar moet ik iets mee doen en dus zeg ik: “Hey! Sinds wanneer liggen Leiden en Den Haag zo ver uit elkaar?”
God, wat lame. Het antwoord blijft ook uit. Zou ik ook doen als iemand me zoiets idioots zou sturen.

Midden in de nacht reageert Daan. Lachend. Thank God, ik ben dus blijkbaar toch nog ergens hilarisch. Hij legt me uit dat hij voor zaken in Hong Kong zit. Interessant, een zakenman. We tinderen wat heen en weer totdat mijn ogen dichtvallen en hij echt aan de bak moet. Na een paar dagen vraagt hij mijn nummer om me wat foto’s te sturen van Hong Kong. De enige foto’s die ik te zien krijg zijn foto’s van binnenkanten van kantoren, sushi en donkere skylines.

Bij terugkomst in Nederland belooft hij me een wandeling door de Schilderswijk: de mooiste wijk van Den Haag. Lachend wimpel ik dat aanbod af. We drinken uiteindelijk midden in de nacht thee op een terras in Leiden en genieten van de stilte van de stad en om 03:40 zet ik hem toch maar op de trein terug naar Den Haag. Mijn Innerlijke Ik zwaait hem uit met haar verleidelijkste glimlach.

Een tweede en een derde date volgen. We hebben het leuk, doen het rustig aan en na een bioscoopbezoekje eindigen we bij hem thuis. Daar komt uiteindelijk de aap uit de mouw: Daan moet de komende periode voor zaken naar het buitenland. Prima, vind ik, wat is nu het probleem? Blijk ik uiteindelijk zelf het probleem: hij is bang dat hij me te leuk gaat vinden en wil eigenlijk liever voor zijn werk gaan. Hij belooft dat hij me belt als hij terug is uit Nigeria.

Het telefoontje uit Nigeria blijft uit.
Ik bel wel. Niet naar Daan, maar naar de kapper en de schoonheidsspecialiste. Ik moet tóch een make-over, want als het op Tinder niet werkt, werkt het nergens.

6 thoughts on “Iris in de Tinderchaos – Zakenman”

  1. Ik snap niet dat zo’n man dan überhaupt date, dat heeft dan toch geen ‘nut’? Natuurlijk is er niks mis met een leuke date willen, maar je geeft de ander zo wel hoop. En die make-over lijkt me niet nodig, je bent prachtig zoals je bent. En hij zag dat ook, maar is gewoon te dom om niet voor je te gaan.
    Sylvia onlangs geplaatst…Gestrest? Kijk dit filmpje!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Follow Me

Follow
Follow
Powered by: Wordpress