“Me” is het stomste woord van 2015

Deze afbeelding past niet bij de context van dit blogje, maar dat maakt me eigenlijk niet eens zo heel veel uit.
“Me” is gekozen als lelijkste woord van 2015 wanneer het gebruikt wordt in plaats van “mijn”. Eindelijk – fijn dat de rest van Nederland het met me eens is. 

Me is eigenlijk gewoon laksigheid. Of een autocorrectfail: me What’sApp typt soms vanzelf me terwijl ik het helemaal niet gebruik om me bezit aan te tonen. Al weet ik trouwens zelf niet eens wanneer je een woord nou bezittelijk gebruikt; ik ga gewoon op me gevoel af. Wat dat betreft liggen me gevoel en ik altijd wel op één lijn: me zinnen kloppen (bijna) altijd en als ik me zorgen maak over het gebruik van verwijswoorden en het niet zeker weet, pas ik altijd me zin aan.

Als ik terugkom op de laksigheid van het foutieve gebruik van me; ik begrijp het gewoon niet. Me voluit typen is maar een kleine moeite lijkt me, maar men lijkt er als een berg tegenop te zien. Het meest tenenkrommend vind ik de vormen me vrouwtje, me boeffie, me bae en dergelijke varianten. Dat kan overigens ook komen omdat ik bijna over me nek ga van de woorden vrouwtje, boef(fie) en bae. Dat bedenk je toch niet.

Ik ben eigenlijk wel blij dat er iets wordt gedaan aan het lakse gebruik van me. Het ziet er toch ook niet uit als je in een verhaal leest dat de schrijver overduidelijk te lui was om de nodige vier letters te typen. Aan de andere kant snap ik het ook wel: soms staat het typen me ook zo tegen dat ik maar gewoon wat woorden weglaat. Onder het mom van: ‘als ik me eigen aantekeningen nog snap, komt het wel goed met me. En met me tentamen’.

Me. Het stomste woord van 2015.
Verbaast me eigenlijk ook niks.

Op de hoogte blijven van de nieuwste updates?
Bloglovin | Facebook 

 

6 thoughts on ““Me” is het stomste woord van 2015”

    1. Ja he, ik dacht: misschien willen mensen wel graag weten wat de reden is van die foto, hahaha.
      Ik vind het ook echt zooo moeilijk irritant als mensen het verkeerd gebruiken. MSN-tijdperk of niet, het staat gewoon dom. 😛

  1. Heel leuk geschreven! Ik vind het ook maar apart als mensen ‘me’ in plaats van ‘mijn’ gebruiken, maar ik vind het erger als mensen het verschil tussen ‘na’ en ‘naar’ niet weten. Overigens niet het stomste woord dat ik gekozen zou hebben, maar dat doet er niet toe.
    Dina onlangs geplaatst…Twee keer 360 graden gedraaidMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Follow Me

Follow
Follow
Powered by: Wordpress