Backpacken 2.0

Ik ga backpacken. Backpacken – niet echt een activiteit die je direct aan mij zou koppelen.
Ik begrijp dat. Backpacken gaat namelijk niet samen met de poepieluxe hotels waar ik mezelf altijd in stop in de zomervakantie, maar over hostels: kamers (én badkamers) delen met anderen. En backpacken gaat ook over beestjes. Veel vieze, nare beestjes die we hier in Nederland vooral niet hebben. En toch ga ik het doen. 

Ik ben alleen geen backpacker.
Nee, ik hobbel niet over een alom bekende reisroute van hotel naar hotel met mijn koffer achter me aan. Zie je dat voor je? Berg op, berg af door het regenwoud met een koffer van twintig kilo achter me aan. Dat gaat ook mij te ver.

Ik ben een flashpacker.
Een flashpacker kan je in principe vergelijken met een backpacker, maar dan iets meer gericht op luxe. Geen slaapzalen, maar een éénpersoonskamer, uit eten in plaats van zelf koken en vette excursies maken. En natuurlijk kunnen de smartphone en de camera niet ontbreken.

Wat betreft het technologie-gedeelte ben ik een flashpacker in hart en nieren: ik ga nergens heen zonder mijn telefoon en mijn spiegelreflexcamera. Voor mijn reis naar Indonesië wil ik nog een nieuwe lens kopen en een action cam zodat ik ook onder water kan filmen. Waarom? Omdat ik vette beelden wil maken en uiteindelijk met behulp van een goede vriend een heuse Indonesia Aftermovie in elkaar wil gaan zetten. Ik twijfel zelfs nog of ik mijn tablet mee moet nemen zodat ik mijn foto’s direct kan bekijken, kan delen en in de cloud kan zetten – want dan hebben we de foto’s tenminste nog.

Maakt dit mij dan zo’n flashpacker die haar hele reis door schermpjes gaat beleven?
Ik denk het niet. In 2016 gooi ik – bijna – al mijn luxe meisjes-principes overboord: ik ga slapen in slaapzalen, ik ga mijn eigen eten koken (serieus, doen backpackers dat echt?!), ik ga op de dag zelf een slaapplek zoeken, ik ga meeten met de locals en de meest vette excursies maken. Het allerbelangrijkste doel: op de plekken komen waar de doorsnee toerist niet direct komt. En daar moet ik dan natuurlijk foto’s van maken, want je weet wat ze zeggen: pics or it didn’t happen.

13 thoughts on “Backpacken 2.0”

 1. Meid, wat lijkt het me een genot jou te zien strompelen met blaren op je voeten, spierpijn in kuiten en schouders van het gezeul en met moddervegen in je gezicht. Ik vind je nou al zo knap, wat zal je er dan sexy uit zien 🙂

 2. Ik ben denk ik wel een echte backpacker! Vind het heerlijk om lekker primitief rond te trekken, maar we super dat je zoiets gaat doen,, al is het dan met wat ‘luxe’, het blijft natuurlijk spannend. Ik hoop dat we er nog wat over horen!
  Liefs!
  Anne onlangs geplaatst…6x werken in de horecaMy Profile

  1. Ik ga denk ik vanalles doen! Wilde bv eerst eeeecht niet op hurktoiletten, maar aan de andere kant: in “ons” soort wc’s kunnen zich allerlei dieren verstoppen. Ook geen aangename verrassing tijdens je me-time momentje hahaha.

 3. Wat een goed stuk! Die goede vriend, maakt die mooie films? Ik ga volgende maand trouwen met me mannetje en wil graag een trouw video laten maken van Arend Jan’ en mijn mooiste dag. Zou ik in contact kunnen komen met hem?

  Groetjes!

  1. Ja, die vriend is wel heel professioneeel. Het kan overigens voorkomen dat er een eenhoorn door het beeld loopt, maar dat maakt de trouwerij misschien wel extra dromerig? Ik stuur je een mailtje over hoe je hem kunt bereiken. Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Follow Me

Follow
Follow
Powered by: Wordpress